Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

42dimpeir@sch.gr

ΘΕΜΑ: « Έκθεση με θέμα « Οι Φάροι στο χθες και το σήμερα»

«Το 42ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά σας ενημερώνει ότι από τις 16 έως τις 27 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, έκθεση με θέμα « οι Φάροι στο χθες και στο σήμερα».
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Στόχος μας είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να προσεγγίσουν και να αντιληφθούν την ιστορική και τεχνολογική εξέλιξη των φάρων από το 18ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Στην έκθεση θα βρίσκονται μουσειακά εκθέματα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.
Στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται υπεύθυνος εκπρόσωπος της υπηρεσίας φάρων που θα ξεναγεί και θα ενημερώνει τους μαθητές-επισκέπτες. Το πρόγραμμα της ξενάγησης θα διαρκεί 45 λεπτά.
Οι μαθητές της περιφέρειας Πειραιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την έκθεση κατά ομάδες ή κατά τάξη τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου, 8:15 π.μ. έως 13:15 μ.μ. . Τις απογευματινές ώρες η έκθεση θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .
Η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Διευθυντή του Σχολείου κο Κοτσινονό Σπύρο στα τηλέφωνα 210 4175690-6977171452.»


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


ΚΟΤΣΙΝΟΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ